Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-درحالی‌که بر اساس اعلام نرم‌افزار ماسک وضعیت دو شهر خراسان رضوی یعنی سبزوار و قوچان به رنگ قرمز تیره درآمده است اما اوضاع نظارت و توجه به دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرستان قوچان همانند وضعیت زرد و حتی آبی هست.

مجید جعفری مقدم فعال رسانه‌ای طی یادداشتی به نقد مساله عادی انگاری و عدم توجه به قوانین، مقررات و دستورالعمل‌های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا برای کنترل و کاهش شیوع ویروس کرونا پرداخت و نوشت:

اسفند ۹۸ میهمان ناخوانده‌ای اوضاع‌ و احوال کشور را مورد تحول قرار داد و تا امروز با خوردن کنگر در جای‌جای زندگی مردم لنگر انداخته و از پیر و جوان گرفته تا زن و مرد را با گرفتاری‌ها و مشکلات فراوان جسمی، روحی، معیشتی و اقتصادی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان شیوع کرونا در هر منطقه و به‌تبع نُرم بستری بیماران مثبت کرونا و فوتی‌های ناشی از این ویروس توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نرم‌افزاری به نام ماسک با رنگ‌بندی‌های گوناگون اعلام می‌شود و تاکنون ۴ رنگ آبی، زرد، نارنجی و قرمز به این امر اختصاص داده‌شده است.

این رنگ‌بندی‌ها نشان از مدیریت هوشمند بیماری کرونا و مقابله با آن دارد و بر اساس آن محدودیت‌هایی توسط ستاد ملی مقابله با کرونا وضع می‌شود تا با رعایت دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌های متناسب با هر رنگ به کاهش میزان ابتلا و شیوع این ویروس کمک شود.

ابتدای سال ۱۴۰۰ وضعیت کشور در این نرم‌افزار بارنگ‌های آبی و زرد تزئین شده بود و نشان از مدیریت و کنترل این بیماری و کاهش شیوع و بستری‌های ناشی از آن در جای‌جای ایران اسلامی داشت اما تدبیر بنفش برخی مدیران باعث شد هنوز تعطیلات نوروزی به پایان نرسیده رنگ نقشه ایران بپرد و نارنجی و قرمز سریع جای زرد و آبی را اشغال کنند.

شهرستان ۱۸۰ هزارنفری قوچان هم اسیر همین تدبیر بنفش قرار گرفت و به‌یک‌باره با تغییر رنگ اساسی قرمز شد و این نشان از آن داشت که میزان فوتی‌های ناشی از کرونا و سرایت آن افزایش چشمگیری داشته است، بنابراین باید بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا برخی محدودیت‌ها ازجمله کاهش میزان حضور کارکنان دستگاه‌ها، تعطیلی همه مشاغل جزء گروه اول، ممنوعیت تردد و غیره در آن اعمال شود.

شاید حدود ۱۴ روز این مقررات به‌صورت کم یا زیاد در سطح این شهرستان اعمال شد اما به‌یک‌باره در جلسه‌ای و اتفاقی نادر تصمیم‌گیری می‌شود که مشاغل گروه ۲ در قوچان همچون آرایشگاه‌های زنانه و مردانه، بنگاه‌های املاک، پارک‌ها و بوستان‌ها، بازارچه‌های سربسته و سرباز، مراکز فروش پوشاک، لوازم‌التحریر و غیره بازگشایی شوند.

نکته قابل‌ تأمل در این میان این است که این بازگشایی با شرط بوده و شرط آن این است که برخی از مشاغل ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه و برخی دیگر ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه باید تعطیل باشند یعنی روزها هیچ ویروس کرونایی در شهر وجود ندارد و تنها شب این ویروس همچون دزدان شبگرد در کوچه‌ پس‌کوچه‌ها با قیافه‌هایی جدیدتر قدم می‌زند.

البته این مسئله نیز حائز اهمیت است که تردد به قوچان به‌عنوان یک شهر با خطرپذیری بالا در گسترش ویروس کرونا بدون اعمال محدودیت همچنان در جریان بوده و کسی در مبادی ممانعت از ورود و خروج نمی‌کند و حتی ممنوعیت تردد شبانه که باید از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد اعمال شود هم تنها در ساعات اولیه اجرایی می‌شود و بعد از یک تا دو ساعت به حالت خواب می‌رود.

به‌طور قطع کسبه و بازاریان در این دو سال شیوع ویروس کرونا با اعمال محدودیت‌های فراوان دچار خسارت‌های جبران‌ناپذیری شده‌اند و متأسفانه هیچ‌گونه حمایتی نیز از آنان صورت نگرفته و برخی نیز تا ورطه ورشکستی و آوارگی پیشرفته‌اند اما آیا بازگشایی مشاغل گروه دوم برخلاف مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در قوچانی که امروز وضعیت آن به قرمز تیره تبدیل‌شده است کاری درست و حساب‌شده به شمار می‌آید؟

تغییر رنگ قوچان حکایت از آن دارد که نظارت بر نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا در برخی ادارات، بانک‌ها، برگزاری جلسات و حتی برخی مشاغل قابل‌قبول نبوده و عملکردها به گونه است که انگار این شهرستان در وضعیت زرد یا آبی قرار دارد نه قرمز تیره!

باید از برخی تصمیم گیران پرسید که مگر آمار بستری‌ها و فوتی‌های روزانه کرونا در بیمارستان موسی بن جعفر(ع) قوچان را نمی‌بینید که دستور به بازگشایی پارک‌ها و مراکز تفریحی داده‌اید، پارک‌هایی که شب‌ها مملو از جمعیت بوده و متأسفانه بسیاری از جوانان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را فراموش کرده‌اند.

ضرورت استفاده از هوای پاک و گذران چند ساعت از وقت در محیطی سرسبز آن‌هم در شرایطی که کرونا بسیاری از مردم را دچار افسردگی کرده بر کسی پوشیده نیست اما چه میزان نسبت به حضور افراد در بوستان‌ها و پارک‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظارت می‌شود؟

اوضاع‌و احوال این روزهای قوچان و تصمیم‌گیری‌ها در آن آدمی را یاد این ضرب‌المثل می‌اندازد که «یا از این لب بام می‌افتد یا از آن لب بام» و ای‌کاش به‌جای برخی تصمیم‌گیری‌های احساسی به دنبال نظارت و مدیریت درست بر وضعیت موجود باشیم تا همانند روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۰ روند ابتلا و گسترش کاهش یابد نه گسترش افسارگسیخته آن!.

فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا دستورالعمل ها ویروس کرونا پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۶۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید(CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

به گزارش ایسنا، کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها،  از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید
  • شاهکار المپیاکوس در ویلا پارک و برد دراماتیک بنفش‌ها در لحظات پایانی
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • نواخته شدن زنگ سپاس در قوچان 
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • سود تلفیقی وبشهر به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!